L’editorial Adesiara ha publicat una edició magnífica d’El llibre dels disbarats d’Edward Lear. La introducció i la traducció és de Miquel Àngel Llauger i l’editorial presenta l’obra amb les paraules següents: Quan Edward Lear era a casa de Lord Stanley, que l’havia contractat per dibuixar la seva col·lecció zoològica, va començar…
Llegir mésAdara és una nena solitària que va néixer durant la pitjor gelada que es recorda. Des d’aleshores, el fred és una constant en la seva vida. És fàcil veure-la passejant tota sola pels camps gelats, o construint castells de gel. Adara espera impacient la visita del drac de…
Llegir mésQuinze anys hem tardat en donar per acabada aquesta obra. L’abandonàvem, pensàvem com resoldre un problema, tornàvem. Els companys de Departament ens apressaven… I ara ja la tenim ací: Lluch, Gemma; Nicolás, Miquel (2015): Escriptura acadèmica. Planificació, documentació, redacció, citació i models. Barcelona: UOC. Després de moltes discussions l’índex…
Llegir mésQuin és el preu que estàs disposat a pagar per viure en un món de bellesa i benestar, un món sense complicacions i sense dolor? Si vols aconseguir-ho, només has de complir un requisit: no t’escapes del control del Biopoder. Vols ser el ciutadà perfecte? Aquestes són preguntes que uns pocs…
Llegir mésPer Irene Rubio Barreda, de l’assignatura Cultura i literatura per a infants i joves en llengua catalana. Neus i Daniel tenen dos mares, Julia els porta cada dia a l’escola i Marta els llig contes totes les nits; Oriol té dos famílies i molts germans, li agrada passar el cap de…
Llegir mésI vaig aprendre que la vida és inflamable i fugaç. Mercè Pérez i Martínez ressenya aquesta obra de Joanjo Garcia, editada per Edicions Bromera: Aquell agost amb punt final és una novel·la inflamable, que no fugaç. D’aquelles que es devoren en un dia, però que et deixen a dins una…
Llegir mésLa lectura dels clàssics a l’escola hauria de ser una prioritat, tant de les classes de llengua i literatura com de la biblioteca escolar. I ho hauria de ser en tots els nivells educatius: des de l’educació infantil a la secundària. Adaptacions, recreacions, relats sobre les vides dels autors, lectura…
Llegir mésÉs difícil escriure un relat intel·ligent per a adolescents intel·ligents? És possible canviar el circuit captiu de lectura escolar? Seríem capaços de començar a pensar amb altres lectures més enllà de l’amor superficial, l’institut, la discoteca o la roba i el cos? Recentment, des del Diploma en Cultura Lectura i…
Llegir mésEls llibres editats per als més petits mantenen unes característiques recurrents. Una d’elles és el tema de les festes tradicionals que, a través de petits textos i sobretot de la imatge, les presenten als lectors per familiaritza-los amb aspectes de la celebració. Bé amb un text informatiu o amb…
Llegir mésFeia falta una col·lecció com aquesta en català per als lectors a partir dels 10 anys. Ara que s’han tornat a posar de moda les aventures dels cincs i d’altres colles de nens escrites per Enid Blyton, Jesús Cortés amb Oriol Malet han publicat a Bromera Edicions el primer llibre…
Llegir més